mandag 24. november 2014

Schwarzbierknorz "mørk øl rot" eller noe sånt... - Homemade bread with dark bear



Jeg fikk boka "Deutschlands bester Bäcker" - Tysklands beste baker - som gave fra foreldre mine. Fordi jeg lager alt brød vi spiser selv siden vi flyttet til Norge. 
Med planlegging av marknader har jeg glemt å forberede surdeig for baking så jeg måtte bake noe med gjær. Så jeg prøvde første oppskriften. En brød av hvetemel laget med mørk øl. Nydelig! 

I got the book "Germanys best baker" from my parents. Because I am baking all the bread we eat my self since we moved to Norway.
With the preparations of the xmas markets I completely forgot to feed my sour dough early enough, so I had to bake something with yeast. So I tried the first recipe from the book. A bread whose shape reminds of rout - according to the author... well... With dark beer in it. So yummy!!!


Resten av boka er litt skuffende i blant, fordi bakerne ikke tror at normale menneskene klarer å lage selv en surdeig som fungerer... Men der er noe oppskrifter jeg vil prøve.

The rest of the book is quite disappointing in some ways. It is like the bakers cannot imagine that normal people can make sour dough that survives and does its job. But there are some recipes I will try anyway...


Denne oppskriften var kjempefint!

This recipe was awsome!



Så bra med hjemmelaget smult....

So delicious with homemade crackling fat...